Garneļu bisks

Kopējais laiks:
55 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
45 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

350 g tīģergarneles ar čaulām
7 g sviests
50 g šalotes sīpoli
80 g burkāni
1 ēdamkarote tomātu pasta
500 g ūdens
1-2 lauru lapas
75 g bekons
100 g saldais krējums
1,5 ēdamkarotes milti
30 g konjaks vai burbons
¼ tējkarotes Kajennas vai citi čili pipari
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes pipari
10 g zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

Var pasniegt ar pārkaisītiem zaļumiem un krāsnī apgrauzdētu maizīti. Saldo krējumu var aizstāt ar vegānisko krējumu, padarot maltīti vieglāku.
1.
Garneles notīra no čaulām, čaulas noskalo un liek bļodā.
2.
Pusi garneļu sagriež mazos gabaliņos, pārējās atstāj veselas.
3.
Lielā katlā izkausē sviestu, pievieno šalotes sīpolus, burkānus un garneļu čaulas, sautē 5 minūtes.
4.
Pievieno tomātu pastu un apmaisa.
5.
Pievieno ūdeni, lauru lapas, un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
6.
Buljonu lej cauri sietam, biezumus izmet.
7.
Katlā liek bekona gabaliņus un apcep aptuveni 3–5 minūtes, kamēr gabaliņi brūni un tauki izkusuši.
8.
Pievieno miltus, un ar kuļamo slotiņu maisot tos apbrūnina 2 minūtes.
9.
Pievieno konjaku, garneļu buljonu un garšvielas, pavāra 2 minūtes.
10.
Pievieno saldo krējumu un pavāra 1 minūti.
11.
Noņem katlu no plīts, liek iekšā garneles un garneļu gabaliņus, uzliek vāku un ļauj pastāvēt 3 minūtes.
12.
Zupu lej pa bļodām un pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.