Kad rudens Latvijā ir tik bagāts, tas ir jāizmanto.
Viegli pagatavojama recepte ikdienai.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Ķirbi sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Viegli apsmērē ar daļu sviesta, pārber ar sāli un čili pārslām, liek pāri rozmarīna zariņus. Liek cepties uz apmēram 10–15 minūtēm.
3.
Tikmēr pannā uzkarsē atlikušo sviestu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, nomazgātas un nosusinātas garneles. Ļauj apcepties no vienas puses, pārber mazliet čili pārslas un sāli.
4.
Katru garneli apgriež otrādi un pārslaka ar apelsīnu sulu. Visu apmaisa.
5.
Liek šķīvī ceptās ķirbja šķēles, virsū liek garneles ar visu mērci, kas izveidojusies cepoties. Pārber ar spinātu lapām un kazas siera pikucīšiem.