Viegls un atsvaidzinošs ēdiens. Lieliska piedeva gaļas un zivs ēdieniem. Pasniedzot salātos, tos var viegli apslacīt ar citronu sulu.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Bulguru pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
3.
Baklažānus sagriež ripiņās, pēc tam tās sagriež četrās daļās. Apkaisa ar sāli un noliek malā.
4.
Bļodiņā lej eļļu, piespiež klāt ķiplokus.
5.
Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm, paprikas – strēmelītēs, kabačus – kubiņos. Visu liek uz cepamās pannas. Baklažānus noskalo zem auksta ūdens un ar papīra dvieli nosusina. Liek uz pannas blakus pārējiem dārzeņiem.
6.
Dārzeņus apslaka ar eļļas un ķiploku maisījumu, baklažānus un tomātus apsmērē vairāk ar ķiplokiem, pārber ar šķipsnu sāls un čili pārslām. Liek cepties uz 20 minūtēm.
7.
Katliņā uzvāra ūdeni un liek vārīties uz 1 minūti zirņu pākstis, tās nokāš caurdurī un atdzesē zem auksta ūdens.
8.
Lielākā traukā liek bulguru, pievieno spinātu lapiņas, kārto ceptos dārzeņus un zirņu pākstis. Pāri liek viegli sadrupinātas sniega bumbas.