Zupu var pagatavot vegāniem draudzīgu ar veikalā nopērkamajām dārzeņu bumbiņām, tās parasti meklējamas saldētavā.
Frikadeļu zupu pasniedz ar skābo krējumu un rupjmaizi.
1.
Katlā lej ūdeni, pievieno buljona kubiņu un liek vārīties.
2.
Sīpolus nomizo, smalki sakapā un liek cepties pusē sviesta daudzuma.
3.
Apcep zeltaini brūnus un atdzesē.
4.
Burkānus nomizo, sarīvē un apcep atlikušajā sviestā.
5.
Kartupeļus sagriež kubiņos.
6.
Malto gaļu liek bļodā, pievieno olu, sāli, piparus, čili piparus, ceptos sīpolus un visu samaisa.
7.
Vārošajā ūdenī katlā liek ceptos burkānus un kartupeļus, no maltās gaļas veido frikadeles un liek zupā vārīties.
8.
Kad kartupeļi ir mīksti un frikadeles peld katla augšpusē, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas.
9.
Buljonu pagaršo un pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
10.
Zupu, pēc patikas, pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un/vai krējumu.