Gaisīgi franču siera cepumiņi Gougeres
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Grūti
Porcijas:
24
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
120 g Maasdam siers
230 g ūdens
110 g sviests
½ tējkarotes sāls
120 g milti
4 olas WELL DONE
⅙ tējkarotes jeb šķipsniņa muskatrieksts
¼ tējkarotes pipari
Pagatavošana
Lieliska uzkoda pie siera, gaļas plates vai pati par sevi.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai, un sagatavo divas cepešpannas.
2.
Katliņā uzkarsē ūdeni, sāli un sviestu, līdz viss ir izkusis.
3.
Noņem no karstuma un iemaisa miltus.
4.
Liek atpakaļ uz plīts uz neliela karstuma un maisa 1–2 minūtes, līdz mīkla atlec no katliņa malām.
5.
Mīklai ļauj padzist 5 minūtes, tad pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisot pēc katras pievienošanas.
6.
Pievieno piparus, muskatriekstu un 100 g siera, labi izmaisa.
7.
Mīklu sapilda konditorejas maisā.
8.
Uz katras cepešpannas izspiež 12 vienāda izmēra mīklas piciņas.
9.
Pāri pārkaisa atlikušo sieru.
10.
Cep 10 minūtes.
11.
Samazina krāsns temperatūru līdz 190 ºC un cep vēl 20–25 minūtes, līdz cepumiņi ir uzpūtušies un zeltaini.
12.
Atstāj izslēgtā krāsnī ar puspavērtām durvīm vēl 15 minūtes.
13.
Atdzesē un bauda kopā ar siera, gaļas vai uzkodu plati.