Fokača ar dārza zaļumu pesto un marinētiem tomātiem

Kopējais laiks:
3 h
Sagatavošanās laiks:
2 h
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

15 g dilles
10 g baziliks
8 g mandeles
1 g ķiploki
5 g medus
1 g sāls
60 g olīveļļa
125 g ūdens
187,5 g kviešu milti
10 g sausais raugs
6 g sāls
12,5 g cukurs
12,5 g Extra virgin olīveļļa
70 g ķiršu tomāti WELL DONE
20 g baziliks
2,5 g jūras sāls
20 g rapšu eļļa
300 g tomāti
20 g baltvīna etiķis
2 g sāls
10 g cukurs
10 g koriandrs
10 g Extra virgin olīveļļa

Pagatavošana

Vai var būt, kas labāks kā pašu cepta maize tikko no krāsns? Domājams, atbilde visiem ir zināma. Pagatavojiet šo saulaino fokačas maizi un pārliecinieties paši!
1.
Bļodā liek kviešu miltus, cukuru, sāli un sauso raugu. Kārtīgi izmaisa. Pievieno rapšu eļļu, ūdeni un samaisa. Atstāj istabas temperatūrā 30 minūtes, lai uzrūgst.
2.
Sagriež ķiršu tomātus un baziliku.
3.
Kad mīkla uzrūgusi, pievieno ķiršu tomātus un baziliku. Izmaisa un atstāj vēlreiz uzrūgt.
4.
Liek formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārber ar jūras sāli. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
5.
Katlā liek vārīties ūdeni. Noblanšē dilles un baziliku 30 sekundes. Nokāš un atdzesē ledus ūdenī.
6.
Izspiež lieko ūdeni no zaļumiem, un liek blenderī kopā ar eļļu, medu, sāli, ķiplokiem un riekstiem. Blendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence.
7.
Tomātus nomazgā un sagriež mazākos gabalos. Bļodā samaisa etiķi, sāli, cukuru un Extra virgin olīveļļu. Pievieno koriandru un tomātus. Atstāj uz 20 minūtēm istabas temperatūrā.
8.
Kad maize gatava, pārslaka to ar Extra virgin olīveļļu, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātiem un pesto.