Fish and Chips

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

600 g heka fileja
150 g kviešu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
3 g melnie pipari
3 g sāls
240 g piens
1 gab. olas WELL DONE
500 g kartupeļi
150 g zaļie zirnīši
50 ml jogurta mērce ar ķiplokiem
60 g citroni
1 l eļļa fritēšanai

Pagatavošana

Kraukšķīga garoziņas un sulīga zivs fileja pa vidu. Šo ēdienu papildina kartupeļi frī. Tos varat pagatavot paši vai iegādāties jau sasaldētus, atlikt tikai fritēt. Tradicionāli šim ēdienam nāk klāt svaigi, sasmalcināti zaļie zirnīši un ķiploku mērce.
1.
Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un pipariem, pievieno sakultu olu ar pienu.
2.
Samaisa viendabīgu masu, un noliek malā uz 20 minūtēm.
3.
Dziļā, plakanā pannā vai katlā liek karsēties eļļu.
4.
Kartupeļus nomizo, nosusina un sagriež garenās, 1 cm biezās sloksnēs.
5.
Liek cepties nelielās porcijās, cep, kamēr kartupeļi ir zeltaini brūni.
6.
Pēc cepšanas liek sietiņā un pārber mazliet sāls.
7.
Kad kartupeļi frī izcepti, gatavo zivs filejas.
8.
Zivs filejas nosusina ar papīra dvieli.
9.
Filejai pārber mazliet sāls un piparus.
10.
Liek pa vienai filejai mīklā tā, lai visa fileja ir pārklāta ar mīklu.
11.
Liek fritēties.
12.
Fritē, kamēr mīkla apkārt ir zeltaini brūna, apmēram 3–5 minūtes no katras puses.
13.
Fritē vienlaikus vienu gabalu, lai eļļa nezaudē karstumu.
14.
Pēc cepšanas liek uz papīra dvieļa un nosusina lieko eļļu.
15.
Tikmēr smalcinātājā liek zaļos zirnīšus.
16.
Pasniedz ar jogurta un ķiploku mērci, zaļajiem zirnīšiem, kartupeļiem frī un kraukšķīgi sulīgo zivs fileju, ko apslaka ar citronu sulu.