Falafela salātu bļoda

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

170 g falafels
100 g pitas maizītes
80 g ķiršu tomāti WELL DONE
50 g gurķi
50 g avokado WELL DONE
50 g Kalamata olīvas
100 g grieķu jogurts
50 g spināti
10 g kinza
70 g sezama sēklu eļļa
10 g sezama sēkliņas
50 g olīveļļa cepšanai
1 g svaigi malti melnie pipari
6 g sāls
2 g paprikas pulveris

Pagatavošana

Grieķu jogurtu iespējams aizstāt vai pilnībā izlaist, lai maltīti padarītu vegāniem draudzīgu.
1.
Sagriež dārzeņus, ko apber ar pusi sāls, saplēš pitas maizītes gabalos.
2.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
3.
Uz vienas cepešpannas kārto falafela bumbiņas.
4.
Uz citas cepešpannas kārto pitas maizītes gabalus.
5.
Pitas maizītes apber ar pipariem, paprikas pulveri un atlikušo sāli.
6.
Maizītes apslaka ar olīveļļu un liek cepties krāsnī uz 10 minūtēm ventilatora režīmā.
7.
Apmēram cepšanās pusē pagriež katru maizītes gabalu otrādi.
8.
Kad maizītes izcepušās, izņem tās no krāsns un ļauj atdzist.
9.
Krāsnī liek pannu ar falafela bumbiņām un cep 14–16 minūtes parastajā režīmā, ik pa laikam pagrozot.
10.
Bļodā kārto spinātus, ar sāli apbērtos dārzeņus, olīvas, izceptās falafela bumbiņas un pitas maizītes čipsus.
11.
Pāri visam pārslaka sezama sēklu eļļu, pārber ar sezama sēkliņām un svaigu kinzu.