Džinā marinēta mazsālīta laša maizītes
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g laša fileja
1-1,5 laimi
60 ml džins
10 g sāls
10 g cukurs
230 g rudzu maize
60 g gurķi
30 g sviests
50 g ikri
10 g mikrozaļumi
Pagatavošana
1.
Laša fileju liek traukā ar vāku.
2.
Cukuru sasver kopā ar sāli un vienmērīgi pārkaisa filejai.
3.
Uzrīvē laima miziņas un pārlej ar džinu.
4.
Atstāj uz nakti ledusskapī.
5.
Nākamajā dienā fileju nosusina un sagriež plānās strēmelēs.
6.
Uz maizītes uzsmērē sviestu, liek plāni sagrieztas gurķu šķēlītes, laša fileju, ikrus un dekorē ar mikrozaļumiem.