Dzelteno tomātu gaspačo ar mocarellas sieru un bazilika pesto

Kopējais laiks:
10 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

600 g dzeltenie tomāti
70 g olīveļļa
4 g svaigs baziliks
10 g baltvīna etiķis
3 g sāls
2 g malti pipari WELL DONE
125 g mocarellas siers
15 g pesto
100 g maize pasniegšanai
3 g svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

1.
Virtuves kombainā vai blenderī liek tomātus, baziliku, sāli, piparus un baltvīna etiķi.
2.
Blenderim darbojoties, lēnām pievieno eļļu, līdz ir sasniegta nepieciešamā konsistence.
3.
Gaspačo lej cauri sietam.
4.
Gaspačo servē bļodās ar sapluinītu mocarellas sieru, pesto un svaigu baziliku.
5.
Piekož maizīti.