Dārzeņu un lēcu zupa

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes olīveļļa
70 g baltie sīpoli
160 g seleriju kāti
220 g burkāni
300 g cukīni
350 g smalcināti tomāti savā sulā
130 g zaļās lēcas
1 l (2 kubiņi) dārzeņu buljons
2 ēdamkarotes citrons
2 gab. ķiploka daiviņas
1 tējkarote paprikas pulveris
3 g timiāns
3 g baziliks
4 g sāls
3 g melnie pipari
¼ tējkarotes čili

Pagatavošana

1.
Lēcas noskalo un iemērc, kamēr sagatavo visu pārējo. Nomizo sīpolus un sakapā tos, selerijas kātus sagriež 1 cm lielos gabaliņos, burkānus nomizo un arī sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Cukīni sagriež četrās daļās un sagriež apmēram 1.5 cm lielos kubiciņos.
2.
Sakarsē katlu uz vidēji lielas liesmas, ielej eļļu, kad eļļa uzkarsusi – liek sīpolus, burkānus, selerijas kātus, sāli un gatavo 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3.
Pievieno tomātus savā sulā, lēcas, saspiestu ķiploku, baziliku, timiānu, paprikas pulveri, melnos piparus un čili. Maisa līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušas.
4.
Pievieno dārzeņu buljonu, kad uzmet pirmo burbuli, samazina liesmu un ļauj visam vārīties 15 minūtes.
5.
Pievieno cukīni, citrona sulu un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas.