Lēcas noskalo un iemērc, kamēr sagatavo visu pārējo. Nomizo sīpolus un sakapā tos, selerijas kātus sagriež 1 cm lielos gabaliņos, burkānus nomizo un arī sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Cukīni sagriež četrās daļās un sagriež apmēram 1.5 cm lielos kubiciņos.
2.
Sakarsē katlu uz vidēji lielas liesmas, ielej eļļu, kad eļļa uzkarsusi – liek sīpolus, burkānus, selerijas kātus, sāli un gatavo 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3.
Pievieno tomātus savā sulā, lēcas, saspiestu ķiploku, baziliku, timiānu, paprikas pulveri, melnos piparus un čili. Maisa līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušas.
4.
Pievieno dārzeņu buljonu, kad uzmet pirmo burbuli, samazina liesmu un ļauj visam vārīties 15 minūtes.
5.
Pievieno cukīni, citrona sulu un vāra vēl 15 minūtes. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas.