Dārzeņu salāti ar zemesriekstu sviestu un nūdelēm
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
85 g nūdeles
300 g brokoļi
140 g paprikas
200 g šampinjoni
2 g sāls
2 g melnie pipari
200 g sarkanie kāposti
60 g zemesriekstu sviests
2–3 ēdamkarotes karsts ūdens
1 ēdamkarote sojas mērce
2 g čili pārslas
30 g laimi
Pagatavošana
1.
Pagatavo nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Brokoļus sadala, uzvāra ūdeni ar šķipsnu sāls, izkarsē tos 2 minūtes, atdzesē zem auksta ūdens.
3.
Paprikas sagriež strēmelītēs, sarkanos kāpostus sasmalcina. Šampinjonus nomizo un sagriež šķēlītēs, pannā sakarsē eļļu un liek cepties sēnes, pievieno sāli un melnos piparus. Cep zeltaini brūnus.
4.
Zemesriekstu sviestu samaisa kopā ar karstu ūdeni, pievieno sojas mērci un pārber ar čili pārslām.
5.
Bļodā liek brokoļus, pievieno strēmelēs sagrieztās paprikas, apceptās sēnes, nūdeles, sarkanos kāpostus un laima šķēlīti. Pasniedz kopā ar zemesriekstu sviesta mērci.