Dārzeņu kuskuss

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

80 g sīpoli
15 g sviests
1 ēdamkarote olīveļļa
180 g burkāni
70 g kāļi
3 g kajennas pipari
70 g šampinjoni
3 g kurkuma
½ tējkarotes malts ingvers
½ tējkarotes malts kanēlis
3 g sāls
3 g melnie pipari
50 g žāvētas aprikozes
60 g zaļie zirnīši (saldēti)
100 g turku zirņi
125 g kuskuss
3 g kinza

Pagatavošana

Recepti var papildināt ar vistas filejas gabaliņiem. To iepriekš apcep un pievieno dārzeņiem.
1.
Tējkannā uzvāra ūdeni. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Lielā pannā uz vidēji lielas uguns izkausē sviestu, kur apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti.
2.
Nomizo burkānus un kāļus. Dārzeņus un sēnes sagriež 1 cm lielos kubiņos un liek klāt sīpoliem cepties. Pieber visas garšvielas.
3.
Dārzeņiem pievieno sasmalcinātas aprikozes, zaļos zirnīšus un nokāstus un noskalotus turku zirņus. Pielej 200 (400) g vāroša ūdens un uzvāra. Samazina karstumu, uzliek vāku un vāra apmēram 15 minūtes. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
4.
Katlā ielej 225 (450) g vāroša ūdens, pieber kuskusu un samaisa. Tad nogriež liesmu un atstāj uzbriest. Pasniedzot dekorē ar kinzas lapiņām.