Cūkgaļas un ananasu iesmiņi ar jogurta mērci un pitas maizītēm
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g cūkgaļas gulašs vai cita gabalos sagriezta gaļa
150 g konservēti ananasu gabaliņi sīrupā
220 g sarkanie sīpoli
150 g paprika
150 g konservētu ananasu sīrups
30 g laima sula
2 g dzeltenā karija pulveris
3 g sāls
200 g grieķu jogurts
220 g pitas maizītes
16 g laims pasniegšanai
5 g kinza
5 g svaiga piparmētra
Pagatavošana
Cūkgaļu var aizstāt ar citu proteīna veidu – citu gaļu, tofu, seitanu, cepamo sieru.
1.
Uz iesmiņiem dur pamīšus cūkgaļu, papriku, sarkano sīpolu un ananasu.
2.
Nelielā trauciņā samaisa anansu sīrupu ar sāli un karija pulveri.
3.
Izmantojot otiņu, iesmiņus apsmērē ar marinādi.
4.
Uzkarsē čuguna grilpannu vai grilu.
5.
Iesmiņus cep uz pannas vai grila 10 minūtes, ik pa minūtei apgriežot un virsējo pusi apsmērējot ar marinādi.
6.
Tā turpina, līdz visa marināde ir iztērēta un viss apcepies.
7.
Atsevišķā trauciņā samaisa grieķu jogurtu ar kinzu un piparmētru.
8.
Uzsilda pitas maizīti.
9.
Uz maizītes liek iesmiņu un mērci.
10.
Pasniedz ar svaiga laima daiviņām.