Cūkgaļas šnicele ar ceptiem kartupeļiem, burkānu un cukīni salātiem un krējuma zaļumu mērci
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
250 g cūkas karbonāde
1 gab. olas WELL DONE
30 g milti
50 g rīvmaize
50 g burkāni
50 g cukīni
50 g skābais krējums
10 g lociņi
100 g jaunie kartupeļi
3 g sāls kartupeļiem
3 g svaigi pētersīļi
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
5 g citronu sula
100–200 g eļļa šniceles cepšanai
50 g eļļa kartupeļu cepšanai
Pagatavošana
Šniceli iespējams pagatavot arī no plāni izklapētas vistas filejas.
1.
Jaunos kartupeļus nomazgā un liek vārīties ūdenī ar sāli.
2.
Vāra 10 minūtes, nokāš.
3.
Burkānus un cukīni ar mizotāja palīdzību sagriež garās lentēs.
4.
Apslaka ar citronu sulu.
5.
Smalki sakapā pētersīļus un lociņus, iemaisa krējumā.
6.
Sakuļ olu.
7.
Cūkas karbonādes gabalus izklapē un apber ar sāli un pipariem.
8.
Apviļā miltos, tad sakultajā olā, tad rīvmaizē.
9.
Pannā ar augstām malām vai katlā uzkarsē eļļu.
10.
Pa vienai cep katru šniceli 3 minūtes no katras puses vai kamēr tās ir zeltainas.
11.
Liek uz šķīvja un pārklāj ar foliju, lai neatdziest.
12.
Paralēli sagriež vārītos kartupeļus ripiņās vai daiviņās.
13.
Uzkarsē pannu ar eļļu, un apcep vārītos kartupeļus 5 minūtes vai kamēr tie ir zeltaini brūni.
14.
Krējuma mērci sadala divās daļās.
15.
Uz šķīvja izsmērē pusi mērces, liek burkānus un cukīni, pa virsu šniceli.
16.
Pasniedz ar kartupelīšiem un atlikušo mērci.