Cūkgaļas pīrāgs ar marinētiem gurķiem un ķiršu ievārījumu

Kopējais laiks:
1 h 40 min
Sagatavošanās laiks:
40 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
6
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

600 g cūkas lāpstiņa
200 g marinēti gurķi
250 g kūpināts cūkgaļas cauraudzis
15 g ķiploki
8 g timiāns
60 g sīpoli
10 g sāls
10 g pipari
200 g sviests
530 g pašbriestoši milti
2 olas WELL DONE
30 g olīveļļa cepšanai
1 ola apsmērēšanai
10 g sezama sēkliņas
120 g ķiršu ievārījums

Pagatavošana

1.
Lāpstiņu un kūpinātu cauraudzi sagriež mazākos gabalos.
2.
Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un liek uz pannas cepties olīveļļā.
3.
Pievieno timiānu un apcep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
4.
Noņem no uguns un liek bļodā.
5.
Uz tās pašas pannas apcep lāpstiņu un cauraudzi.
6.
Pievieno sīpoliem.
7.
Marinētos gurķus sagriež mazākos gabalos un pievieno gaļai.
8.
Masai pievieno sāli un piparus un atdzesē.
9.
Pagatavo mīklu – miltus sajauc kopā šķipsniņu sāls un sviestu, kārtīgi izmīca un pievieno olu.
10.
Liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē.
11.
Pusi mīklas liek cepamā trauka apakšā.
12.
Liek pildījumu, atlikušo mīklas daļu liek virsū.
13.
Apsmērē ar sakultu olu un apber ar sezama sēklām.
14.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes.
15.
Izņem no krāsns un 30 minūtes atdzesē istabas temperatūrā.
16.
Pasniedz ar ķiršu ievārījumu.