Cūkgaļas karbonādes medus un koriandra marinādē

Kopējais laiks:
2 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
2 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g cūkgaļas kakla karbonāde
300 g kartupeļi
80 g medus
10 g koriandra sēklas
10 g sāls
10 g pipari
10 g ķiploki
5 g timiāns
20 g olīveļļa cepšanai
20 g sviests
5 g rozmarīns

Pagatavošana

1.
Kakla karbonādi sagriež porcijās, ko ar gaļas āmuru nedaudz izsit.
2.
Piestā saberž pusi koriandra sēklu.
3.
Karbonādes pārber ar sāli, pipariem, koriandra sēklām (veselām un maltām), medu, smalki sagrieztu ķiploku un timiānu.
4.
Kārtīgi iesmērē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
5.
Kartupeļus nomazgā, sagriež daivās un liek uz pannas cepties olīveļļā un sviestā, kam pievienots rozmarīns.
6.
Karbonādes apcep uz pannas no abām pusēm un tad liek uz 10 minūtēm līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
7.
Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem.