Cūkgaļas karbonāde ar kaulu sinepju un medus marinādē
Kopējais laiks:
2 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
2 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
700 g cūkgaļas karbonāde ar kaulu
3 g rozmarīns
15 g ķiploki
15 g sojas mērce
35 g graudu sinepes
35 g medus
3 g sāls
3 g melnie pipari
3 g čili pipari
25 g dzērvenes
Pagatavošana
Cūkgaļas karbonādi ar kauliņu var aizstāt ar kakla karbonādi vai šķiņķi.
Gaļu iemarinē iepriekšējā dienā, lai marināde ievelkas visā lielajā gabalā.
Pagatavošanai būs nepieciešams cepamais maiss.
1.
Gaļu liek bļodā, pievieno rozmarīnu, saspiestus ķiplokus, sojas mērci, graudu sinepes, medu, sāli, melnos piparus, čili piparus un saspiestas dzērvenes.
2.
Visu kārtīgi iemasē gaļā, veic dažus iegriezumus, kuros arī iepilda marinādi.
3.
Gaļu marinē vismaz 12 stundas.
4.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5.
Gaļu liek cepamajā maisā, marinādi apsmērē kārtīgi apkārt gaļai, un maisu aizsien.
6.
Cep 2 stundas.
7.
Pēc cepšanas ļauj nedaudz atdzist un tikai tad griež un pasniedz.