Club steak sendvičs

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
3
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Pildījumam:
1 gab. bagete
10 g olīveļļa
200 g Cēzara mērce
100 g gurķu sinepes
50 g salātu maisījums
50 g tomāti
240 g rib eye steiks
10 g olīveļļa
3 g sāls
2 g melnie pipari
30 g sviests
10 g ķiploki
3 g timiāns
3 g rozmarīns

Pagatavošana

Perfekta bagete, ko paņemt līdzi, dodoties izbraucienā, vai pagatavot vakariņām. Klasisko bageti var aizstāt ar ķiploku bageti, ko vari izcept pats, un sataisīt mazākas maizītes kā uzkodu. Šajā receptē var izmantot ķiploku konfitu, ko smērē uz bagetes pēc tās izcepšanas, pārber ar sāli un melnajiem pipariem. Steiku ieteicams paturēt istabas temperatūrā vienu stundu.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Bageti sadala trīs daļās, viegli apslaka ar olīveļļu un liek cepties uz 5 minūtēm.
3.
Uz dēlīša samaļ sāli un melnos piparus. Ķiplokus notīra un sagriež šķēlītēs.
4.
Ņem pannu ar biezu apakšu, ko sakarsē ar olīveļļu uz maksimālās liesmas. Steiku liek uz sāls un piparu maisījuma, otrai pusei arī dāsni samaļ piparus un sāli. Ja steika gabals ir apmēram 2 cm biezs, to cep 2 minūtes no katras puses, ja biezāks, tad 3–4 minūtes. Kad pagriež uz otru pusi, uz gaļas uzliek sviestu, ķiplokus, rozmarīnu un timiānu. Ņem karoti, un gaļu viegli aplej ar notecējušo taukumu. Pēc cepšanas gabalu pārlej ar taukumu un zaļumiem, ietin folijā un atstāj uz 5 minūtēm atpūsties.
5.
Tikmēr ņem apakšējo bageti, iesmērē to ar ķiploku konfitu vai Cēzara mērci, liek salātu maisījumu, tomātu šķēles, Cēzara mērci un strēmelītēs sagrieztu steiku. Augšējo bageti ieziež ar gurķu sinepēm. Stingri ietin folijā vai cepamajā papīrā.