Čili con carne ar rīsiem

Kopējais laiks:
1 h 5 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
45 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g liellopu maltā gaļa
150 g rīsi
5 g ķiploki
100 g sīpoli
5 g svaigs sarkanais čili pipars
100 g paprikas
200 g smalcināti tomāti savā sulā
5 g majorāns
10 g tumšā šokolāde
100 g konservētas sarkanās pupiņas
5 g čili pulveris
5 g paprikas pulveris
5 g kumīns
10 g tomātu pasta
20 g eļļa cepšanai
5 g sāls
2 g pipari
5 g koriandrs

Pagatavošana

1.
Sīpolus, ķiplokus un čili smalki sagriež.
2.
Paprikas notīra un sagriež mazos gabalos.
3.
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4.
Pievieno ķiplokus un paprikas, apcep.
5.
Pievieno malto gaļu un apcep 10 minūtes, līdz gaļa kļuvusi brūna.
6.
Pievieno paprikas un čili pulveri, kumīnu, majorānu un tomātu pastu.
7.
Nedaudz apcep un pievieno smalcinātos tomātus.
8.
Uzliek vāku, samazina uguni un atstāj sautēties uz 10 minūtēm.
9.
Kad masa nedaudz novārījusies, pievieno šokolādi un izmaisa.
10.
Pievieno pupiņas un atstāj vēl uz 5 minūtēm.
11.
Tikmēr noskalo rīsus un liek vārīties 10 minūtes.
12.
Kārto uz šķīvja un pasniedz ar svaigu koriandru.
13.
Var pasniegt kopā ar skābo krējumu, lai mazinātu čili intensitāti.