Cidonijas iespējams aizstāt ar āboliem, bumbieriem vai pat kazenēm, pielāgojot medus daudzumu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Notīra un sagriež cidonijas. Sajauc ar sieru, ievārījumu, sāli, pipariem un trešdaļu medus. Ar dakšiņu sastampā.
3.
Kārtainās mīklas loksnes izrullē un sagriež 9–12 kvadrātiņos. Katram kvadrātiņam paralēli stūrim 1 cm no malas abās pusēs iegriež ar nazi tā, lai griezumi nesaskartos. Tas izskatīsies pēc tāda kā rāmīša.
4.
Uz katra mīklas kvadrātiņa liek pildījumu un pārloka atgriezto malu pāri kvadrātiņam.
5.
Tartītes kārto uz cepešpannas un liek krāsnī uz 15 minūtēm.
6.
Tikmēr sajauc atlikušo medu ar čili pārslām un vārošu ūdeni.