Cepti vistas šķiņķīši ar brūklenēm un rīsiem
Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
300 g vistas šķiņķīši
100 g svaigas brūklenes
150 g rīsi
50 g sarkanie sīpoli
50 g milti
25 g medus
50 g sviests
300 g ābolu sidrs
200 g ūdens
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. svaigs timiāns
1 buljona kubiņš
Pagatavošana
Sidru ir iespējams aizstāt ar baltvīnu, sulu vai ūdeni, piekoriģējot garšvielu daudzumu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Vistas šķiņķīšus apber ar pusi sāls un apviļā miltos.
3.
Pannā, ko var likt krāsnī, izkausē sviestu un apcep vistas šķiņķīšus 2 minūtes no katras puses.
4.
Izņem tos no pannas.
5.
Pannā liek sīpolus un brūklenes un cep 2 minūtes.
6.
Pievieno medu, piparus, timiānu un atlikušo sāli un apcep vēl 2 minūtes.
7.
Pieber rīsus un apcep 1 minūti.
8.
Pielej sidru un ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
9.
Starp rīsiem iebaksta apceptos vistas šķiņķīšus, un visu pannu liek krāsnī cepties uz 30 minūtēm.