Ceptas aprikozes ar šokolādes mērci un saldējumu

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g aprikozes
30 g sviests
2 ēdamkarotes brūnais cukurs
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas
50 g tumšā šokolāde
25 ml saldais krējums
saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

Vienkārši pagatavojams vasaras deserts, ko var papildināt ar riekstiem un granolu vai šokolādes mērces vietā izmantot karameli.
1.
Aprikozes pārgriež uz pusēm, un izņem tām kauliņus. Liek cepamajā traukā.
2.
Katrā pusītē liek pa mazam gabaliņam sviesta. Pārkaisa ar brūno cukuru un mandeļu skaidiņām. Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
3.
Pagatavo šokolādes mērci. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, un iemaisa saldo krējumu.
4.
Ceptās aprikozes pēc cepšanas padzesē 10 minūtes un pasniedz ar šokolādes mērci un saldējumu.