Cepta vista ar rozmarīnu

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g atkauloti vistas šķiņķīši
300 g vīnogas
2 gab. ķiploka daiviņas
130 g sīpols
5 g rozmarīns
3 g timiāns
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes pipari
15 ml eļļa

Pagatavošana

1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
2.
Tikmēr sakarsē lielu pannu un eļļu cepšanai. Liek cepties vistu ar ādu uz leju, cep no abām pusēm zeltaini brūnu.
3.
Vistu noņem no pannas, liek cepties pusi no sīpoliem, saspiestiem ķiplokiem, vīnogām.
4.
Liek atpakaļ panna vistu ar ādu uz augšu, pievieno atlikušos sīpolus, ķiplokus, rozmarīnu un timiānu. Pārber sāli un piparus.
5.
Liek cepties cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.