Burkānu un ķirbju krēmzupa
Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
250 g burkāni
275 g ķirbis
40 g ingvers
80 g baltvīns
7,5 g citronzāle
10 g sāls
50 g cukurs
40 g saldais krējums
50 g sviests
20 g ķirbju sēklas
60 g kazas siers
1 l dārzeņu buljons
Pagatavošana
1.
Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež mazākos gabalos.
2.
Katlā izkausē sviestu un liek cepties burkānus, ķirbjus, ingveru un citronzāli. Viegli apsautē un lej klāt dārzeņu buljonu. Pievieno sāli un cukuru.
3.
Atsevišķā katliņā novāra baltvīnu, līdz alkohols ir iztvaikojis. Pievieno zupai.
4.
Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno saldo krējumu. Uzvāra.
5.
Izņem citronzāli un sablendē, līdz zupa iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc vajadzības pievieno sāli.
6.
Pasniedz ar ķirbju sēklām un kazas sieru.