Burkānu kēksiņi

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
20
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

3 olas WELL DONE
210 g rapšu eļļa
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
150 g brūnais cukurs
150 g cukurs
240 g milti
2 tējkarotes cepamais pulveris
2 tējkarotes malts kanēlis
½ tējkarotes malts muskatrieksts
1 tējkarote malts ingvers
½ tējkarotes sāls
250 g burkāni
150 g valrieksti
200 g krēmsiers
100 g pūdercukurs
100 g sviests istabas temperatūrā
40 gab. šokolādes olas dražejas dekorēšanai

Pagatavošana

Šīs kūciņas var cept kēksiņu, virtuļu vai citās formās. Ja izvēlēsieties lielākas formiņas, tad būs jāmaina cepšanas ilgums.
1.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Kēksiņu pannu ieeļļo un tajā ieliek papīra formiņas.
3.
Lielā bļodā sakuļ olas, eļļu, abus cukurus un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas viendabīga masa.
4.
Citā bļodā sajauc miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.
5.
Vienu masu iecilā otrā, līdz viss ir labi samaisījies.
6.
Pievieno smalki sarīvētus burkānus un sasmalcinātus valriekstus.
7.
Kēksiņu formiņas piepilda līdz divām trešdaļām tilpuma.
8.
Cep krāsnī 25 minūtes, ļauj atdzist pirms glazēšanas.
9.
Bļodā sajauc sviestu (istabas temperatūrā) un krēmsieru, kuļ, līdz abas daļas kārtīgi sajaukušās. Kuļot iesijā pūdercukuru, līdz izveidojas spīdīga un stingra masa.
10.
Krēmu liek konditorejas maisiņā ar uzgali.
11.
Atdzesētus kēksiņus dekorē ar krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un šokolādes olu dražejām.