Burkānkūka ar karameli

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
12
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

340 g burkāni
290 g milti
250 g olīveļļa
360 g cukurs
4 olas WELL DONE
2 tējkarotes cepamais pulveris
40 g magones
50 g saldais krējums
300 g maskarpones siers
20 g kanēlis WELL DONE
1,5 tējkarotes vaniļas cukurs
40 g karameļu mērce
100 g pūdercukurs
50 g brūklenes

Pagatavošana

1.
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
2.
Bļodā sajauc miltus, kanēli, cukuru, magones, cepamo pulveri, vanilīna cukuru un kārtīgi izmaisa.
3.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno burkānus un olīveļļu, izmaisa, savieno ar miltiem un kārtīgi samaisa.
4.
Masu liek ietaukotā kūkas formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
5.
Pagatavo karameles krēmu. Saldo krējumu un maskarpones sieru viegli uzputo. Viegli iemaisa karameļu mērci un liek ledusskapī.
6.
Kad kūka ir izcepusies, to atstāj atdzist istabas temperatūrā. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uz kūkas liek karameles krēmu. Pasniedz ar svaigām brūklenēm.