Bumbieru kūka

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 ml piens (vai augu valsts dzēriens)
90 g brūnais cukurs
60 g olīveļļa
80 g sasmalcināta tumšā šokolāde
1 tējkarote vaniļas cukurs
250 g milti
1 ēdamkarote cepamais pulveris
500 g bumbieri
3 gab (dekorēšanai) bumbieri
dekorēšanai malts kanēlis

Pagatavošana

1.
Bļodā sajauc pienu, cukuru, eļļu, vaniļas ekstraktu
2.
Iesijā miltus un cepamo pulveri, visu samaisa
3.
Pievieno sagrieztos bumbierus, visu samaisa
4.
Kūkas formā ieklāj cepampapīru un ielej sagatavoto mīklu
5.
Virsu dekorē ar šķēlēs sagrieztiem bumbieriem un pārber ar cukuru un kanēli
6.
Liek cepties 180 grādos 50 minūtes
7.
Pirms pasniegšanas un izņemšanas no formas, kūku pilnībā atdzesē