Bukstiņputra ar krāsnī ceptiem rudens dārzeņiem
Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g miežu putraimi
100 g kartupeļi
500 g piens
500 g ūdens
1 tējk. sāls
150 g sviesta ķirbis
100 g briseles kāposti
100 g burkāni
70 g saldie sīpoli
60 g ķiploki
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
50 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Var pievienot speķi, cauraudzīti vai bekonu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Putraimus liek pienā un ūdenī un vāra 10 minūtes.
3.
Pievieno kartupeļus un pusi sāls un vāra aptuveni 20–30 minūtes, līdz putraimi ir mīksti un putra ieguvusi krēmīgu konsistenci.
4.
Putru ieteicams maisīt, lai tā nepiedeg.
5.
Tikmēr uz cepešpannas izkārto dārzeņus.
6.
Pārslaka tos ar eļļu, pārber ar atlikušo sāli un pipariem.
7.
Cep 30 minūtes, pa vidu apmaisot.
8.
Bukstiņputru pasniedz ar ceptajiem dārzeņiem.