Bujabēzes pamatā ir sātīgs zivju buljons. Zupai ir izteiksmīga garša. Zupu var pasniegt ar maizes grauzdiņiem un kinzu.
1.
Pagatavo buljonu. Katlā apcep nomizotus, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un fenheļa sēklas. Kad dārzeņi kļuvuši caurspīdīgi, katlā liek zivju asakas, spuras un galvas.
2.
Zivis un dārzeņi viegli jāapcep. Tiem pievieno baltvīnu un mazāko ūdens daudzumu, kas norādīts. Kad virums uzvārījies, samazina liesmu un novāra buljonu, līdz zaudēta 1/3 daļa šķidruma.
3.
Pievieno tomātus savā sulā, tomātu pastu, pusi apelsīnu miziņu un pusi sulas, lauru lapas, koriandra sēklas, sāli, smaržīgos piparus, melnos piparus, čili, rozmarīnu, selerijas kātus un atlikušo ūdens daudzumu un vāra aptuveni 1 stundu.
4.
Tad virumu izkāš caur smalku sietu.
5.
Liek atdalīto buljonu atpakaļ, pievieno atlikušās apelsīnu miziņas un sulu. Pagaršo buljonu un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
6.
Kad zupa sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztu laša fileju, kad zupa atkal sāk vārīties, pievieno jūras velšu kokteili, kad zupa vēlreiz sāk vārīties, pievieno garneles.