Briseles kāposti ar bekonu un kastaņiem
Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g briseles kāposti
250 g kastaņi
150 g bekons
30 g koriandrs
20 g pētersīļi
20 g sviests
10 g sāls
5 g pipari
20 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Kastaņus iegriež krusteniski, lai tie cepšanas laikā neatsprāgtu vaļā.
3.
Kastaņus liek uz cepamās pannas un cep 20 minūtes.
4.
Briseles kāpostus nomazgā, nogriež kātiņus, pārgriež uz pusēm un liek cepties uz pannas eļļā.
5.
Pievieno sviestu un smalki sagrieztus zaļumus.
6.
Kad kastaņi gatavi, tos izņem no cepeškrāsns, noloba un pievieno Briseles kāpostiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7.
Apcep bekonu un liek uz dārzeņiem.
8.
Pasniedz.