Biezpiena plātsmaize ar aprikozēm un riekstu griljāžu

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
6
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

70 g sviests
50 g vaniļas cukurs
100 g kviešu milti
1 g sāls
5 g cepamais pulveris
3 olas WELL DONE
70 g cukurs
110 g skābais krējums
30 g kukurūzas ciete
100 g aprikozes
1 vaniļas pāksts
200 g zemesrieksti
75 g cukurs
35 g ūdens
500 g biezpiens

Pagatavošana

1.
Pagatavo pamatni. Bļodā liek miltus, vaniļas cukuru un sāli, samaisa. Pievieno sviestu (istabas temperatūrā), saberž drumstalās un liek ledusskapī.
2.
Pagatavo biezpiena masu. Aprikozes sagriež mazos gabalos. Bļodā liek olas, biezpienu, cukuru, krējumu, aprikozes un sēklas no vaniļas pāksts. Samaisa vienmērīgā masā, pievieno cieti un vēlreiz samaisa.
3.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamajā traukā liek cepamo papīru un liek sagatavotās drumstalas, piespiež.
4.
Izlej biezpiena masu un liek krāsnī uz 50 minūtēm.
5.
Plātsmaize būs gatava, kad tā būs zeltaini brūna un vidus tai nekustēsies.
6.
Izņem no krāsns un atdzesē.
7.
Zemesriekstus sasmalcina mazākos gabalos.
8.
Liek uz cepamās pannas un cep 8 minūtes cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā.
9.
Tikmēr pagatavo sīrupu.
10.
Katlā liek cukuru un ūdeni, uzvāra un noņem no uguns.
11.
Kad rieksti zeltaini brūni, izņem tos no krāsns un aplej ar sīrupu.
12.
Pilnībā atdzesē, pēc tam riekstus sadrupina uz plātsmaizes.