Biešu burgers ar putotu fetas sieru

Kopējais laiks:
10 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g vegāniskās kotletes ar bietēm
160 g burgeru maizītes
80 g gurķi
70 g burkāni
50 g spināti vai citi lapu salāti
100 g fetas siers
10 g ķiploki
50 g olīveļļa
3 g koriandrs
30 g marinēti sarkanie sīpoli
1 g malti pipari WELL DONE
3 g sāls
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

Fetas sieru var aizstāt ar augu izcelsmes sieru, padarot burgeru vegāniem draudzīgu.
1.
Sajauc fetas sieru, olīveļļu, svaigu koriandru, ķiplokus, piparus un sāli.
2.
Virtuves kombainā, blenderī vai ar rokas mikseri visu sajauc, līdz siers ir uzputots gaisīgs un viendabīgs.
3.
Ar mizotāja palīdzību burkānus un gurķus sagriež lentēs.
4.
Pannā uzkarsē eļļu, un ar pārgriezto pusi uz leju 1–2 minūtes apgrauzdē burgeru maizītes, līdz tās ir zeltainas.
5.
Maizītes noņem no pannas, un liek uz pannas vegāniskās kotletes ar bietēm.
6.
Apbrūnina no abām pusēm 2 minūtes.
7.
Uz burgeru maizītes uzsmērē uzputoto fetas sieru, liek spinātus, biešu kotleti, sarkanos sīpolus, burkānus, gurķus un otru maizīti.