Bekonā ietīts viltotais zaķis ar rozīnēm un siera bumbām
Kopējais laiks:
1 h 25 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
1 h 10 min
Sarežģītības pakāpe:
Grūti
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
1 kg liellopu maltā gaļa
200 g bekons
20 g ķiploki
100 g saldie sīpoli
2 olas WELL DONE
150 g Īstā Lāču blatmaize
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
100 g barbekjū mērce
50 g gaišās rozīnes
8 gab. Trikātas siera bumbas ar ķiplokiem
Pagatavošana
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Baltmaizi aplej ar ūdeni, izmērcē un tad nospiež.
2.
Bļodā sajauc malto gaļu ar olām, sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem, 1 ēdamkaroti barbekjū mērces, izmērcēto maizi, sāli, pipariem un rozīnēm.
3.
Garenā cepamajā formā ieklāj bekona šķēles, tad liek iekšā pusi maltās gaļas masas, tad pa vidu vienā rindā izkārto svaigā siera bumbas un visu pārklāj ar atlikušo maltās gaļas masu.
4.
Bekona šķēles pārloka, lai aizvērtu visu formu, vai pārliek pāri vēl vienu bekona šķēli, lai maltā gaļa nebūtu redzama. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
5.
Tad šo “kukulīti” izgāž no formas uz cepešpannas, kas noklāta ar foliju. Liek cepties uz 50 minūtēm.
6.
Izņem no krāsns, ar otiņu noklāj ar barbekjū mērci un liek cepties uz vēl 10–15 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs.