BBQ ribiņas

Kopējais laiks:
2 h 40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Ribiņu pagatavošanai
2 tējk. paprikas pulveris
2 tējk. ķiploku pulveris
1 tējk. melno piparu
½ tējk. kumīns
1 tējk. Kajēnas pipari
2 ēdamk. olīveļļas
2 tējk. barbekjū mērce
2 kg Ribiņas
Mērces pagatavošanai
500 ml Barbekjū mērces
3 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. Worčesteras mērce
1 ēdamk. Kajēnas pipari
½ ēdamk. sāls
1 tējk. sāls

Pagatavošana

1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.
2.
Noņem cieto membrānu, kas nosedz ribu apakšpuses kaulaino pusi. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju vai cepampapīru.
3.
Bļodiņā savieno ķiploku pulveri, paprikas pulveri, sāli, piparus, kumīnu un Kajēnas piparus, samaisa.
4.
Ribiņas apslaka ar eļļu un pārkaisa ar garšvielām. Garšvielas ierīvē visas ribiņas no abām pusēm.
5.
Pārklāt cepešpannu ar foliju un cepiet 2 stundas.
6.
Pēdējo 5 gatavošanas minūšu laikā sajauc mērces sastāvdaļas.
7.
Izņem ribiņas no cepeškrāsns, noņem foliju un ribiņu virspusi pārziež ar mērces maisījumu.
8.
Palielina cepeškrāsns temperatūru līdz 240 C.
9.
Atgriež ribiņas cepeškrāsnī bez folija un cep vēl 10 minūtes.
10.
Pirms sagriešanas, atstāj 10 minūtes, lai sula uzsūktos gaļā.