Barbekjū ziedkāposta “spārniņi”
Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
35 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
300 g ziedkāposti
50 g milti
40 g kukurūzas ciete
120 g ūdens
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes pipari
1 tējkarote paprikas pulveris
½ tējkarotes kartupeļu garšviela
200 g barbekjū mērce
100 g eļļa cepšanai
Pagatavošana
Lieliska uzkoda, kas aizstāj gaļu vai papildina kāda pasākuma svētku galdu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Lielā bļodā sajauc miltus, ūdeni un visas garšvielas, pievieno sagrieztu ziedkāpostu un kārtīgi samaisa.
3.
Panētos ziedkāpostus kārto uz cepešpannas un cep 10 minūtes ventilatora režīmā.
4.
Apsmidzina ar eļļu, apmaisa un cep vēl 10 minūtes, apmaisa vēlreiz un cep vēl 10 minūtes.
5.
Ziedkāpostus liek bļodā ar barbekjū mērci, ātri apmaisa, izber atpakaļ uz cepešpannas un cep grila režīmā vēl 5 minūtes.
6.
Pasniedz ar svaigu krējuma vai augu izcelsmes krēma mērci un zaļumiem.