Banānu Tarte tatin
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
6
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
3 banāni
150 g kārtainā rauga mīkla
30 g sviests
70 g cukurs
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes kanēlis WELL DONE
100 g saldais krējums
20 g cukurs
Pagatavošana
Var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Kārtainās mīklas 2 loksnes atlaidina, izrullē un ar dakšiņas palīdzību savieno.
3.
No mīklas izgriež apli, kas ir nedaudz lielāks par jūsu izvēlēto kūkas formu.
4.
Pannā izkausē sviestu.
5.
Pievieno cukuru, kanēli un sāli, uz lēnas uguns maisot kausē 8–10 minūtes.
6.
Pannas saturu ielej kūkas formā, kurā kārto gareniski sagrieztus banānus.
7.
Pāri visam pārklāj kārtainās mīklas gabalu, un ar karotes palīdzību gar kūkas formas sāniem to iebaksta līdz apakšai.
8.
Mīklā ar dakšiņu izdur pāris caurumu.
9.
Cep 25–30 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna.
10.
Sakuļ saldo krējumu kopā ar cukuru (vai bez) stingrās putās.
11.
Pasniedz ar putukrējumu.