Banānmaize

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

3-4 gab. nogatavojušos banānu
113g sviesta (izkausēta)
130g brūnā cukura
2 gab. lielu olu
230g kviešu miltu
1 tējk, cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
1/2 glāze valriekstu vai pekanriekstu (sasmalcinātu)
šķipsniņa vaniļas cukura
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

1.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem
2.
Ar dakšiņu saspaida banānus, pievieno cukuru, sāli, vaniļas cukuru, kanēli, sviestu, olu un samaisa
3.
Pievieno miltus, cepamo pulveri un riekstus – nedaudz samaisa
4.
Iesmērē formu ar sviestu, ielej masu un tad liek cepties apmēram stundu
5.
Izņem no krāsns un ļauj atdzist, tad sagriež