Banānmaize

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
1
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

4 banāni
75 g sviests
150-200 g brūnais cukurs
1 ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. soda
šķipsniņa sāls
1 tējk. kanēlis WELL DONE
1/2 tējk. muskatrieksts
165 g milti

Pagatavošana

Ko darīt, ja banāni uzturā bijuši par biežu? Mēdz teikt – kas par daudz, tas par skādi. Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2.
Nomizo banānus un kārtīgi tos samīci. Pievieno izkausētu sviestu un labi masu samaisi.
3.
Pievieno brūno cukuru, labi sakultu olu, vaniļas ekstraktu un garšvielas. Kārtīgi visu samaisi.
4.
4. Pieber cepamo sodu un sāli. Samaisi. Pakāpeniski pievieno miltus un vienlaicīgi maisi.
5.
Masu liec labi ietaukotā cepampannā.
6.
Cep 50 līdz 60 minūtes. Ik pa laikam ar irbulīti pārbaudi banānu maizes gatavību.
7.
Kad gatava, ņem ārā un atdzesē