Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Grūti
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g konservētas baltās pupiņas
100 g paprika
100 g baltie sīpoli
60 g ķiploki
200 g Indijas rieksti
470 g kokosriekstu piens
100 g ūdens
2 g čili pulveris
2 g dzeltenā karija pulveris
3 g sāls
1 g svaigi malti melnie pipari
30 g olīveļļa cepšanai
250 g milti
200 g grieķu jogurts
50 g olīveļļa plakanmaizītēm
2 g cepamais pulveris
2 g sāls plakanmaizītēm
Pagatavošana
Var pievienot gaļu, var sagatavot gan asu, gan neasu.
1.
Lai pagatavotu plakanmaizītes, bļodā sajauc grieķu jogurtu, miltus, olīveļļu un cepampulveri.
2.
Mīklu mīca 3 minūtes, tad apklāj ar pārtikas plēvi vai dvielīti un ļauj tai atpūsties, kamēr gatavo kariju.
3.
Lielā katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus baltos sīpolus.
4.
Sīpolu gabaliņus maisot cep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
5.
Pievieno Indijas riekstus, papriku, ķiplokus un garšvielas.
6.
Cep 3 minūtes.
7.
Pievieno baltās pupiņas, kokosriekstu pienu un ūdeni.
8.
Gatavo 20 minūtes uz lēnas uguns.
9.
Plakanmaizīšu mīklu sadala 4 daļās.
10.
Katru mīklas gabalu izrullē.
11.
Uzkarsē pannu ar pilīti eļļas, un ieliek maizīti.
12.
Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses, līdz maizītes ir zeltainas ar tumšākiem apceptiem gaisa burbuļiem.
13.
Kariju pasniedz kopā ar plakanmaizītēm, tās palīdzēs uzsūkt un apēst visu mērci.