Baklažānu pica

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
45 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 gab. baklažāni
2 ķiploka daiviņas
1 gab. sīpoli
400 g tomātu savā sulā bez mizas
4 šampinjoni
½ tējkarotes cukura
½ tējkarotes oregano
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes melnie pipari
½ tējkarotes čili
1 gab. mocarellas siera bumbas
80 g rīvēta cietā tipa siera
bazilika lapiņas
eļļa cepšanai

Pagatavošana

Pica bez miltiem. Viegli pagatavojama, sātīga un garšīga. Baklažānu vietā droši var izmantot cukini vai kabaci, arī garšos brīnumgardi.
1.
Baklažānus sagriež šķēlēs, no viena baklažāna jāsanāk 4–5 šķēlēm. Viegli pārber ar sāli un noliek malā.
2.
Pagatavo mērci. Sasmalcina sīpolus un liek cepties. Norīta šampinjonus, sagriež šķēlēs un pievieno sīpoliem. Cep zeltaini brūnus. Pievieno kubiņos sagrieztus tomātus savā sulā. Pievieno mērcei paredzētās garšvielas – cukuru, sāli, oregano, čili piparus, maltus melnos piparus. Ļauj mērcei burbuļot un zaudēt lieko šķidrumu.
3.
Kamēr vārās tomātu mērce, sakarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Nosusina baklažānus papīra dvielī. Kārto tos uz pannas, viegli apslaka ar eļļu un uzspiež ķiploku. Liek cepties 15–20 minūtes.
4.
Kad baklažāna šķēles ir kļuvušas mīkstākas, pārber mazliet abus sierus, liek tomātu biezeni un atkal sieru biezākā kārtā. Pārber ar oregano. Cep 8–10 minūtes.
5.
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.