Baklažānu lazanja

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g baklažāni
1 tējkarote sāls
20 g olīveļļa
10 g ķiploki
225 g liellopu maltā gaļa
75 g sīpoli
5 g ķiploki
75 g šampinjoni
2 g rozmarīns
2 g timiāns
200 g mērce Barilla Napoletana
2 g sāls
2 g čili
2 g melnie pipari
50 g rīvēts cietais siers
125 g mocarellas siers

Pagatavošana

Baklažānus sagriež 7 mm biežās šķēlēs, liek bļodā, pārkaisa ar sāli un atstāj malā uz 10 minūtēm.
1.
Pa to laiku mazā bļodiņā lej olīveļļu, kurā iejauc saspiestus ķiplokus.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli, liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izkārto baklažānu šķēles tā, lai tās nav cita virs citas.
3.
Apslaka ar eļļas un ķiploku maisījumu. Liek cepties uz 15–20 minūtēm.
4.
Nomizo un sagriež sēnes, ķiplokus un sīpolus. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Liek visu cepties zeltaini brūnu, tad pārliek mazākā bļodiņā.
5.
Liek cepties malto gaļu, pievieno rozmarīnu un timiānu. Cep viegli brūnu. Pievieno pusi tomātu mērces, sāli, melnos piparus, čili un sīpolus ar sēnēm. Viegli pakarsē 2 minūtes. Izņem timiāna un rozmarīna zariņus.
6.
Sarīvē sieru, sasmalcina mocarellas sieru.
7.
Dziļo pannu izklāj ar cepamo papīru. Liek baklažāna šķēles, tām pa virsu liek maltās gaļas pildījumu, klāj abu veidu sierus, atkārto šo darbību ar nākamajām kārtām. Atlikušo mērci pilda pa tukšajām starpiņām. Kārtīgi pārber ar sieru un liek cepties 200 ºC temperatūrā 10–15 minūtes, līdz siers ir izkusis.