Baklažāna steiks ar vīna mērci un salātiem

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 baklažāni
20 g sviesta
100 g sarkanvīna
2 rozmarīna zariņi
2 ķiploka daiviņas
eļļa cepšanai
2 tomāti
1 gurķis
6 redīsi
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas
1 ēdamkarote etiķa
1/3 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes cukura
svaigi malti melnie pipari
100 g ledussalātu
30 g rukolas
1 ēdamkarote lobītas kaņepju sēkliņas

Pagatavošana

Vīna mērcē var neizmantot sviestu, tādā veidā šis būs bezlaktozes un vegānisks pamatēdiens. Sviestu var arī neaizvietot ne ar ko un nedaudz vairāk noreducēt vīna mērci. Garšai var pievienot Extra virgin olīveļļu, to nedaudz pārlejot pāri gatavam ēdienam.
1.
Uz sakarsētas pannas bez eļļas liek veselus baklažānus. Ik pa laikam apgrozot tos, cep līdz brīdim, kad miza paliek melna un nāk nost. Atdzesē un nomizo.
2.
Uz sakarsētas pannas ar eļļu un pusi sviesta liek veselas ķiploku daiviņas un rozmarīnu. Pievieno baklažānus, ko cep no abām pusēm 10 minūtes. Pievieno sarkanvīnu, atstāj sautēties 5 minūtes, pievieno atlikušo sviestu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
3.
Tomātus, gurķus, ledussalātus un redīsus sagriež mazos gabalos. Liek bļodā. Pievieno rukolu, olīveļļu un etiķi. Samaisa. Pievieno cukuru un sāli pēc garšas.
4.
Uz šķīvja kārto veselu baklažānu, pārlej ar sarkanvīna mērci. Pasniedz ar salātiem un lobītām kaņepju sēklām.