Auzu un jogurta maize ar tomātiem

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g auzu milti
120 ml bezpiedevu jogurts
½ tējkarotes cepamais pulveris
½ tējkarotes sāls
100 g turku zirņi
35 g saulē kaltēti tomāti
1 ēdamkarote ūdens
60 g burkāni
60 g krāsaini tomāti
70 g gurķis
3 gab. sniega bumbas siers
30 g paprika
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļa
2 tējkarotes pesto

Pagatavošana

Uzkodu plate, kur var miksēt to, kas garšo visvairāk.
1.
Plakanās maizes pagatavošana. Samaisa bļodā auzu miltus ar cepamo pulveri un sāli. Pievieno jogurtu un maisa līdz izveidojas lipīga masa. Apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15 minūtēm.
2.
Tikmēr gatavo humusu. Blenderī liek notecinātus turku zirņus un saulē kaltētus tomātus, pievieno sāli pēc garšas, eļļu no tomātiem un ūdeni, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Var pievienot čili pārslas.
3.
Galdu pārber ar auzu miltiem, var pievienot kukurūzas miltus, ja masa ir ļoti lipīga.
4.
Izrullē mīklu apmēram 0.5 cm biezu. Sadaļa 4 vai 8 daļās.
5.
Sakarsē pannu uz vidējas liesmas. Apslaka ar eļļu un liek maizi cepies, cep vienu pusi apmēram 2 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna vai ar melniem pleķīšiem, griež otru pusi un cep vēl 1 minūti. Ņem nost no pannas un apsedz ar dvielīti.
6.
Gatavo dārzeņu šķīvi. Nomizo burkānus un gurķus, dārzeņus sagriež gareniski četrās vai vairāk daļās.
7.
Vienu plakano maizi pagatavo ar siera bumbām, ripiņās sagrieztiem tomātiem, pesto, olīveļļu, sāli un pipariem.