Uzkodu plate, kur var miksēt to, kas garšo visvairāk.
1.
Plakanās maizes pagatavošana. Samaisa bļodā auzu miltus ar cepamo pulveri un sāli. Pievieno jogurtu un maisa līdz izveidojas lipīga masa. Apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15 minūtēm.
2.
Tikmēr gatavo humusu. Blenderī liek notecinātus turku zirņus un saulē kaltētus tomātus, pievieno sāli pēc garšas, eļļu no tomātiem un ūdeni, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Var pievienot čili pārslas.
3.
Galdu pārber ar auzu miltiem, var pievienot kukurūzas miltus, ja masa ir ļoti lipīga.
4.
Izrullē mīklu apmēram 0.5 cm biezu. Sadaļa 4 vai 8 daļās.
5.
Sakarsē pannu uz vidējas liesmas. Apslaka ar eļļu un liek maizi cepies, cep vienu pusi apmēram 2 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna vai ar melniem pleķīšiem, griež otru pusi un cep vēl 1 minūti. Ņem nost no pannas un apsedz ar dvielīti.
6.
Gatavo dārzeņu šķīvi. Nomizo burkānus un gurķus, dārzeņus sagriež gareniski četrās vai vairāk daļās.
7.
Vienu plakano maizi pagatavo ar siera bumbām, ripiņās sagrieztiem tomātiem, pesto, olīveļļu, sāli un pipariem.