Aukstā tomātu zupa

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Zupas biezumam
150 g tomāti
40 g sarkanie sīpoli
120 g mini paprikas
100 g gurķi
Zupas šķidrumam
3 g kinzas kātiņi
50 g gurķi
60 g mini paprikas
100 g smalcināti tomāti savā sulā
40 g sīpoli
½ tējkarotes čili
no 1 gab. laimu sula
3 g sāls
Piedevām
150 g čabata
25 g Parmas siers
35 g smēriņš ar ceptu sarkano papriku
5 g kinzas lapiņas

Pagatavošana

Kinzu var aizstāt ar pētersīļiem. Atsvaidzinoša, pikanta un kraukšķīga.
1.
Sagriež kubiņos visas zupas biezuma sastāvdaļas.
2.
Gatavo zupas šķidrumu. Dārzeņus sagriež lielākos gabaliņos. Liek blenderī visas sastāvdaļas, kas norādītas zupas šķidrumam.
3.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Sagriež maizi apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Pusei uzliek sieru, otrai pusei – smēriņu. Cep 5–10 minūtes.
4.
Šķīvī vai bļodiņā lej zupas šķidrumu, pa virsu liek sagrieztos dārzeņus, dekorē ar kinzas lapiņām un pasniedz ar maizes grauzdiņiem.