Atsvaidzinošie arbūza un zemeņu salāti
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
180 g arbūzs
115 g zemenes
50 g svaigi gurķi
½ ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
10 g laima sula
8 g piparmētras
1 g sāls
1 g pipari
30 g fetas siers
8 g mandeles
Pagatavošana
Saldu zemeņu un arbūza salāti ar atsvaidzinošu piparmētru un laimu. Pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru un grauzdētām mandelēm.
1.
Arbūzam izņem sēkliņas un sagriež to vidēja izmēra kubiņos. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
2.
Gurķus sakapā nelielos gabalos.
3.
Mandeles sakapā un apgrauzdē uz sakarsētas pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
4.
Pagatavo salātu mērci – bļodā lej olīveļļu, laima sulu, smalki sakapātas piparmētras, sāli un piparus. Visu kārtīgi sajauc kopā.
5.
Lielā traukā liek sagriezto arbūzu, zemenes un gurķus. Lej pāri sagatavoto mērci un samaisa.
6.
Pasniedzot uzber virsū sadrupinātu fetas sieru un grauzdētos mandeļu gabaliņus.