Artišoku un zaļo zirnīšu salāti ar anšoviem

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g artišoki
100 g olīvas
200 g zaļie zirnīši (saldēti)
200 g spināti
10 g sāls
125 g anšovi
15 g koriandrs
15 g piparmētras
20 g sviests
60 g olīveļļa
10 g pipari
2 ķiploka daiviņas
4 timiāna zariņi
½ citrons

Pagatavošana

1.
Zaļos zirnīšus atlaidina aukstā ūdenī.
2.
Artišokus un olīvas sagriež uz pusēm. Zaļumus smalki sagriež.
3.
Pannā sakarsē eļļu kopā ar sviestu. Liek smalki sagrieztus ķiplokus un timiānu. Cep, līdz ķiploki ir viegli zeltaini. Pievieno zaļos zirnīšus un spinātus, viegli izsautē. Pievieno citrona mizu un sulu, sāli un piparus pēc garšas. Iemaisa artišokus, olīvas un zaļumus.
4.
Salātus liek uz šķīvja un pasniedz ar anšoviem.