Alū cepti kupāti
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g cūkgaļas kupāti
100 g paprikas
150 g sīpoli
300 g gaišais alus
50 g sviests
100 g zaļās pākšu pupiņas
20 g ķiploki
2 g paprikas pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
2 g timiāns
100 g maize pasniegšanai
Pagatavošana
Var pasniegt ar apgrauzdētu maizīti, rīsiem, kartupeļiem vai grūbām.
1.
Sagriež sīpolus un paprikas, sakapā ķiplokus.
2.
Katlā vai pannā ar augstām malām izkausē sviestu.
3.
Cep kupātus 1 minūti no katras puses.
4.
Pievieno paprikas un sīpolus, apcep 3 minūtes.
5.
Pieber garšvielas un pielej alu. Sautē 10 minūtes, līdz alus novārījies.
6.
Atsevišķā katlā noblanšē (2 minūtes novāra) zaļās pākšu pupiņas.
7.
Pasniedz pupiņas, kupātus ar papriku un sīpoliem, klāt ēd maizi, ko piesūcina ar mērci.