Ābolu un pastinaku biezzupa

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g pastinaki
100 g āboli
100 g kartupeļi
60 g puravi
100 g saldais krējums
60 g karsts ūdens
50 g bekons
1 gab. buljona kubiņš
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malti pipari WELL DONE
50 g sviests

Pagatavošana

Šai zupai ir iespējams pievienot sieru, lai padarītu to barojošāku.
1.
Katliņā izkausē sviestu un liek cepties puravu, cep 3 minūtes.
2.
Pievieno pastinakus, kartupeļus un ābolus un apcep 2 minūtes. Pielej saldo krējumu un ūdeni ar buljona kubiņu. Vāra 20 minūtes.
3.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
4.
Bekona šķēles kārto uz cepešpannas un liek cepties uz 8–12 minūtēm. Jo ilgāk cepsies, jo kraukšķīgāks būs bekons.
5.
Gatavo zupu var likt blenderī vai ar rokas blendera palīdzību sablendēt viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
6.
Zupu pasniedz ar bekona gabaliņiem.