Ābolu drumstalkūka

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
8
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g smilšu mīkla
80 g sviests
150 g brūnais cukurs
80 g milti
300 g āboli
70 g zeltainais sīrups
250 g vaniļas saldējums
60 g pekanrieksti

Pagatavošana

1.
Smilšu mīklu izrullē un liek ieeļļotā cepamajā traukā. Liek cepties līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
2.
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, pekanriekstus un kārtīgi izmaisa.
3.
Pagatavo drumstalas. Bļodā liek miltus, cukuru un sviestu. Sastāvdaļas samīca drupačainā mīklā.
4.
Kad kūkas pamatne ir izcepusies, to izņem no krāsns un sapilda ar ābolu un riekstu maisījumu. Pārkaisa ar drupačām un liek atpakaļ krāsnī uz 40 minūtēm.
5.
Kad kūka ir zeltaini brūna, to izņem no krāsns un atstāj uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.
6.
Pasniedz ar vaniļas saldējumu.